Preventie

De makkelijkste manier om vochtschade te voorkomen is natuurlijk om te zorgen dat je smartphone niet met vocht in aanmerking komt. Dit betekent dat je je telefoon niet gebruikt als het regent en niet gebruikt in de badkamer. Verder is het het beste om grote temperatuurverschillen te vermijden, om ervoor te zorgen dat er geen condens vormt in je toestel.

Het kan natuurlijk altijd gebeuren dat je smartphone per ongeluk wel in aanraking komt met vocht. In een dergelijk geval is het belangrijk dat je meteen je telefoon uitzet en de batterij eruit haalt. Een goede manier om vocht uit een toestel te halen is door het een in bak ongekookte rijst te leggen en af te dekken met de rijst. Dit werkt ook goed als je de batterij niet uit je smartphone hebt kunnen halen. In plaats van ongekookte rijst, kun je ook zakjes silicagel gebruiken. In beide gevallen zal het toestel na een dag droog zijn. Als je telefoon nat geworden is, mag je het absoluut niet in de oven of magnetron verwarmen, dit beschadigt het toestel alleen nog meer.

Als je smartphone droog is, kun je het het beste insturen naar een erkend reparatiebedrijf, zodat zij kunnen nagaan of er inderdaad geen schade is.